Oplevering Gouwstraat/Kunstenzone Oud-Charlois

Gouwstraat_Kunstenzone Oud-Charlois

Kunstenzone Oud-Charlois/Gouwstraat
13 studioruimten

Op donderdag 15 november j.l. zijn 10 studioruimten aan de Gouwstraat officieel geopend met toespraken, dankwoorden en een rondgang langs de locaties.
De meeste van deze studioruimten zijn inmiddels ingebruik genomen door een breed scala aan creatieven; Veldwerk (Lieke & Bieke), Walgenbach/books & art (Hans Walgenbach), ateliers M42 (Ilse Kauffman, Tim Driessen, Michiel Deyman, Ruud Goedhart), Glasvormen (Judith Makkenze), Erik van Lieshout, HogeDRUKgebied (Michiel Brink en Steef Vooren), Anne Karin ten Bosch en Marlies C. Schröder, en Lab (Schrikdraad Electronisch Ontwerp en MrStock Interfaces).
2 ruimten worden binnenkort opgeknapt en komen dan beschikbaar.

De inzet van Kunstenzone Oud-Charlois is om rond de historische dorpskern van Oud-Charlois een aantrekkelijk woon-werkgebied te creëren voor kunstenaars en andere culturele producenten.
Met een volhardende inzet en nauwe samenwerking van betrokken partijen, woningbouw corporatie Woonstad Rotterdam, dienst Stadsontwikkeling, Maatschappij de Boomgaard (Biezen & Van Herk), deelgemeente Charlois, SKAR en stichting NAC, tezamen in het pandenoverleg KIP, is een maatschappelijke huurprijs mogelijk gemaakt zodat de langdurige leegstand in de Gouwstraat kon worden omgezet in betaalbare studioruimten.
Naast de nieuwe studioruimten in de Gouwstraat bestaan er reeds langere tijd ook andere initiatieven in de Kunstenzone en de naaste omgeving. Zo beheert stichting NAC sinds 2005 circa 85 panden in de wijk aan o.a. de Wolphaertstraat als woon-werkruimten voor kunstenaars, waaronder de collectieve projectruimten W Lf_rt projectruimten 1&2 en het gastverblijf Zimmerfrei #1. Aan de Charloisse Kerksingel bevindt zich galerie Hommes, Hommes foundation en de ‘artists in residence’ CK12. Aan de Grondherendijk zit het pop-up restaurant Wijkoke. Recentelijk hebben ook verschillende ontwerpers en kunstenaars middels bemiddeling van stichting NAC reguliere huisvesting gevonden in deze omgeving.

Gouwstraat/Kunstenzone
Om zichtbaarheid te geven aan deze inzet en gezamenlijke ambitie voor de Kunstenzone hebben de betreffende panden aan de Gouwstraat een visuele identiteit naar de straat toe gekregen. Hiervoor zijn de gevels geverfd, zijn voor alle panden raamstickers gemaakt en heeft elk pand een lichtbak gekregen.

De visuele identiteit van de Gouwstraat werd mogelijk gemaakt door Woonstad Rotterdam, dienst Stadsontwikkeling, deelgemeente Charlois en vastgoed eigenaren Biezen & Van Herk.
Ontwerp en uitvoering; Jaap Verheul & Kamiel Verschuren ism Boris Pas en Mladen Suknovic.

Heeft u belangstelling voor een resterende ruimte in de Gouwstraat neem dan contact op met de dienst Stadsontwikkeling: Gemeente Rotterdam/Stadsontwikkeling
Bureau Stadsmakelaar/(010) 489 59 55 – (010) 489 49 22/vastgoed-stadsmakelaar@rotterdam.nl/www.stadsmakelaar-rotterdam.nl/te-huur#id=82
Voor overige beschikbare ruimten in de Kunstenzone van Woonstad Rotterdam: www.woonstadrotterdam.nl/Bedrijfshuisvesting Charlois/info@woonstadrotterdam.nl/(010) 440 88 00